X-Topu X-Bow

Etiketler: , , , , , , , ,

X-Topu / X-Bow
X-Topu, ateş menzili ve saniye başına hasar değerleri ile oldukça güçlü bir savunma birimidir. 14 Kare uzaklıktaki yerden saldıran birimleri veya 11 kare uzaklıktaki hava birimlerini vurabilecek şekilde ayarlayabilirsiniz. X-Topu diğer birimlerin aksine çalışması maliyetlidir ve iksir yüklenmesi gerekir. Savunmada ateş ettikçe, yüklenen iksir azalır ve tekrar mühimmat yüklenmediğinde devre dışı kalır.

Savunma Stratejisi
X-topunun, köy binası veya depo yakınlarına yerleştirimesi tavsiye edilir. Oyundaki en uzun menzilli savunma birimi olduğu için köyünüzde dilediğiniz bir alana yerleştirebilirsiniz. İksir yüklü olmayan bir x-topu sadece alan kaybıdır. X-topunu dolu tutmaya özen gösteriniz. Altınınız bol ise hemen seviyesini yükseltin, böylece daha fazla iksir yükleyebilir hasar puanını arttırabilirsiniz.

Saldırı Stratejisi
X-topu, sadece karaki birimleri hedef alacak şekilde yerleştirilirse hava birimlerini vuramaz. Hava ve yer birimlerinin her ikisini birden vuracak şekilde ayarlanmış ise atış menzili düşer. Bu durumu yaranınıza kullanmak ise tamamen sizin elinizde.

Cehennem kulesi olmayan köylerde x-topuna saldırırken, golem veya pekka gibi hasar puanı çok fazla olan askerleri önden göndermek mantıklıdır, x-topu yüksek hasar puanı olan askerlerle çok zaman kaybeder.

Bir diğer ipucu ise, x-topunun ne kadar dolu olduğunu göremememiz. X-topu boş ise yay geren ipi olmaz ve pembe renkteki iksir x-topu üzerinde gözükmez. Bu gibi durumlarda köy sahibi çok fazla oyuna girmediği veya iksiri olmadığı için dolduramamış olabildiği anlamına gelir. İksir yüklü olmayan bir x-topu ateş edemez ve tamamen savunmasızdır.

X-Topu, ateş menzili ve saniye başına hasar değerleri ile oldukça güçlü bir savunma birimidir..

0 yorum :

Yorum Gönder