Havan Topu Mortar

Etiketler: , , , , , , , , , ,

HAVAN TOPU
Havan topu, oyundaki en güçlü savunma birimlerinden birisidir. Hasar gücü yeni oyuncular için her ne kadar yanıltıcı ve güçsüz gözüksede belirtilen saniye başına hasar, havan topunun 5 saniyede bir ateş etmesinden dolayı 5 ile çarpılarak hesap edilir. Alan tesirli mermi atan havan topu ile grup halinde yapılan askeri saldırılarını genelde tek bir isabetli vuruş ile yok edebilirsiniz.

Savunma Stratejisi
Havan topu, uzun menzilli bir savunma birimidir. En az 2 set duvar arkasına yerleştirilmesi önerilir. Tek bir doğru hedeflemede bir çok askeri, aynı anda öldürücü etkisi vardır. Oyunun son seviyesine kadar en fazla 3 adet havan topu yapabilirsiniz. Savunma birimleri yükseltme işleminde ateş edemezler ve devre dışı kalırlar. Birden fazla havan topunuz olduğunda en fazla 1 tanesinin seviyesini yükseltin. Bir havan topu bittiğinde diğerinin yükseltmesini başlatın.

Havan topları uzun menzillidir, ancak çok yakınındaki birimlere ateş edemez. Bu durumdan dolayı güçlü bir sihirbaz kulesi ile yakın olması güzel bir ikili yapar. Okçu veya barbarlardan oluşan saldırgan grup havan topunu yok etmek ile meşgulken, sihirbaz kulesi alan tesiri vuruşu ile birçok askeri aynı anda telef eder.

Saldırma Stratejisi
Havan topu güçlü bir savunma birimi olmasına rağmen, ateş etme aralığı uzundur. Birkaç dağınık asker grubu ile kolayca meşgul edilebilir. Örneğin goblinlerin yürüme hızı oldukça hızlıdır, havan topu goblini hedeflediğinde atmış olduğu mermi yere düşene kadar goblin çoktan merminin düşeceği alanı terk etmiş olur.

Ulaşılması zor ve çok fazla tehdit içeren seviyelerdeki havan toplarını, 2 veya 3 yıldırım büyüsü kullanarak yok edebilirsiniz.  Havan topları havadaki birimlere ateş edemez. Dalkavuk, ejderha ve balonlar ile yapılan saldırılarda oldukça savunmasızlardır.

Alan tesirli mermi atan havan topu ile grup halinde yapılan askeri saldırılarını genelde tek bir isabetli vuruş ile yok edebilirsiniz..

0 yorum :

Yorum Gönder