Duvarlar Walls

Etiketler: , , , , , , , ,

Duvarlar / Walls
Duvarlar yani bir nevi surlar, köyünüzü düşman saldırılarından daha az zararla atlatmanız için en önemli etkendir. Düşmanlarınız, sadece yıkılmış duvarların olduğu alanlardan köyünüzün içerisine girebilir. Duvarlarınızın arasında boşluk olması, duvarlarınızı işe yaramaz hale getirecektir.

Bazı oyuncular duvarların arasında bilerek boşluk bırakırlar ve bu boşluklara köyden saldırganları def eden tuzaklar yerleştirirler, belirli bir seviyeye kadar buda mantıklıdır.

Duvarların üzerinden geçebilen ve atlayabilen birimlerde vardır. Örneğin, ejderha, dalkavuk, balon, ve domuz binicisi gibi.

Normal askerlerin neredeyse yıkması imkansız olan ve hasar puanı 7000′lere kadar çıkan duvar seviyeleri mevcut. Bu durum, duvar yıkıcıların duvarlara 40 kat fazla hasar verebilmesiyle aşılabiliyor. Duvar yıkıcılar duvarları yok ederken kendilerini de yok ettiklerini unutmamak gerekir.

Savunma Stratejisi
Duvarların amacı (uçabilen birimler hariç), saldırganların köyünüze saldırırken işlerini ciddi anlamda zorlaştırmak ve tampon bölge oluşturmaktır. Büyü fabrikası laboratuar gibi birimleri duvarların dışına yerleştirebilir, savunma birimlerini ise duvarların arkasına yerleştirerek, düşmanlarınızı püskürtmek için zaman kazanabilirsiniz.

Duvar yıkıcıların bir dizi sıra ve belirli aralıklarla bırakılması, 2 – 3 set arka arkaya dizilmiş duvarları yıkmasına imkan vermektedir. Önceleri duvar yıkıcıları, direk duvarlara rastgele gider ve yıkarlardı. Son güncellemelerde daha akıllandılar ve bir alana girilebilecek kadar duvar yıkılmış ise farklı bir girilmesi sorun oluşacak duvara yöneliyorlar. Bu da savunmada biraz daha işimizi zorlaştırıyor, saldırganların önünü duvar yıkıcılar açmış oluyor.

Clash of clans oyununa yeni başlayan kişiler, daha öncede pc üzerindeki stratejik oyunları tercih etmişse (örneğin red alert, tiberum wars gibi dune gibi), clahs of clans da köyünün bir kısmını duvar ile çevirerek diğer kısmı köyün herhangi bir köşesine duvarsız yerleştirebiliyorlar. Bu durum maalesef clash of clans da hiç bir işe yaramamaktadır. Savunma detaylarınızın açıklarını görmek için köyünüze yapılan saldırıların tekrarlarını inceleyin.

Saldırı Stratejisi
Saldıracağınız köyü seçerken, duvarlarını köy binasına göre geliştirmemiş köyleri tercih edin. Genelde birçok oyuncu altın ve iksir toplayıcılarını geliştirmek çoğaltmak için köy binalarını erken yükseltir, duvarlarını sona bırakırlar. Bu gibi yanlış gelişmiş köylere saldırmak ve yenmek oldukça kolaydır.

Önemli Tavsiye
Köy binası seviyesi ile duvar seviyeleri eşit ilerlemektedir. Örneğin 5. seviye köy binanız olduğunda duvarlarınızı 5. seviyeye getirmeden köy binanızı yükseltmeyiniz. Yükselttiğiniz taktirde birçok yeni birim açıldığı için sonradan yükseltmek daha zor olacaktır.

Duvarlar yani bir nevi surlar, köyünüzü düşman saldırılarından daha az zararla atlatmanız için en önemli etkendir

0 yorum :

Yorum Gönder