CLASH OF CLANS KÖY BINASI VE GANIMET DENGESI

Etiketler: , , , , , , , , , , , , ,

CLASH OF CLANS KÖY BINASI VE GANIMET DENGESI 
Welcome to new loot balance! Evet, ganimet dengeleri yine değişti. Bakalım, CoC yazılımcıları yeni güncellemede nasıl bir ganimet dengesi inşaa etmişler. Yazının tamamını okumak istemeyen arkadaşlar Marika şöyle demiş:

Köy binanızın seviyesine göre büyük kaynak isteyen güncelleme ve satın almalar için altın/iksir biriktirmesi daha kolaylaşıyor. Aynı zamanda, savunmanın köy binası seviyesine göre alınabilir ganimet limiti artıyor ve savaşlarda daha fazla ganimet fırsatına izin veriliyor.

Lakin olay aslında tam olarak bu kadar net ve basit değil. Alınabilir ganimet limiti artıyor cümlesi bir çok oyuncu için göreceli bir kavram. Bunun yerine ortalama bulabileceğiniz ganimet miktarı artıyor ve daha geniş kitlelere yayılıyor demek daha doğru olur. Ayrıca altın/iksir biriktirmek, eskisine oranla daha çok oynamanıza bağlı olacak gibi görünüyor.

CLASH OF CLANS Köy Binası ve Ganimet Dengesi 

Saldırı alan bir köy asla herşeyini kaybetmez.
Saldıran taraf sadece sınırlı miktarda ganimet alabilir.
Bir önceki yazıda tablo ile gösterilen düşük seviye oyuncuların kendisinden büyük köy binası seviyesine sahip oyunculara saldırdığında meydana gelen ganimet arttırımı kaldırıldı; fakat yüksek seviye oyuncular alt seviyedeki oyunculara saldırdığında uygulanan ganimet azaltılması hala devam ediyor. O yüzden yanlış anlayıp, köy binanızı hemen yükseltme hatasına düşmeyin canlarım, sonar üzülürsünüz. Şimdi kuralları tekrar gözden geçirelim. Köy binanız ile saldırdığınız rakip oyuncunun köy binasının aynı seviye olduğu durum şöyleydi;

Altın/iksir toplayıcılarındaki ganimetin %50’sini, Kara iksir toplayıcısındaki ganimetin %75’ini, kara iksir deposundaki ganimetin %5’ini (en çok 2000), altın/iksir depolarındaki ganimetin %20’sini (en çok 198,000) ve köy binasındaki ganimetin %100’ünü alabilirsiniz.

Yukarıdaki koşul artık sadece Köy Binası 6’dan aşağısı için geçerlidir. (Kara iksir için köy binası 8 ve aşağısı) Yani, Köy binası seviyesi 1,2,3,4 ve 5 olanlar yukarıdaki cümlede geçen koşula gore ganimet bulabilecekler. Yazıyı kısa tutmak adına, 6. Seviye altındakileri oyun ile başbaşa bırakıyorum, nasıl olsa öyle ya da böyle ganimet toplayıp oyunun tadını çıkartabilirler. Çünkü gerekli yükseltmeler ve yeni savunma binaları oldukça ucuz.

Şimdi köy binası seviyelerine göre kaybedebileceğiniz/kazanabileceğiniz ganimetin üst sınırını hesaplayalım.

5. Seviye Köy Binası: Tüm depolarınızın tam dolu olduğu 1M altın/iksir, 5 tane altın/iksir toplayıcısına sahip olduğunuz ve her birinin seviyesinin 10 ve içinde 100’er bin altın/iksir olduğu tam dolu durumu göz önüne alalım. Böyle bir durumda, toplayıcıların %50’si 250k altın/iksir yapar. Depolardaki ganimetin de %20’sini alabileceğinize gore, 5. Seviye bir köyden alabileceğiniz maksimum ganimet 200k+250k + 1k = 451k altın/iksir’dir.

6. Seviye Köy Binası: Her bir altın/iksir deposusundan 2 tane vardır ve bir tanesi 1M depolayabilir. Buna gore depolarınızda en çok 2M altın/iksir sakalayabilirsiniz. En çok 6 tane altın/iksir toplayıcısına sahipsiniz ve toplayıcının üst seviyesi yine 10’dur.  Alınabilir ganimet yüzdeniz %18 olduğu için 2M altın/iksir’in %18’i 360k yapar.  Fakat alınabilir ganimet üst sınırı 200k olduğundan depolarınızdan yalnızca 200k altın/iksir gidecektir. Toplayıcılardan da 300k altın/iksir kaybederseniz, toplamda 6. Seviye bir köyden alınabilecek maksimum ganimet miktarı 501k altın/iksir’dir.

7.Seviye Köy Binası: Altın/iksir deposu sayısı 2’dir ve maksimum depolama alanı 4M’dur. En çok 6 tane altın/iksir toplayıcısı kurabilirsiniz son seviyesi 11’dir. Deponuzda 1.56M’dan fazla altın/iksir var ve toplayıcılarınız da tam dolu ise, 250k + 450k = 701k ganimet alınabilir. Eğer kara iksir deponuz 2. Seviye ve tam dolu(20k kara iksir) ise kaybedeceğiniz kara iksir miktarı 1200 birimdir.

8. Seviye Köy Binası: Altın/iksir depose sayısı 3’dür ve toplam depolama alanı 6M’dur. En çok 6 tane altın/iksir toplayıcısı kurabilirsiniz ve son seviyeye kadar yükseltebilirsiniz. Altın/iksir miktarınız 2143k’dan büyük ve tüm toplayıcılarınız tam dolu ise kaybedeceğiniz miktar 300k+450k=751k ’dır. Eğer kara iksir deponuz 4. Seviye ve tam dolu(80k kara iksir) ise kaybedeceğiniz kara iksirin üst sınırı 2000’dir. En çok bir tane kara iksir toplayıcınız olabilir ve en çok 3. Seviyeye çıkartabilirsiniz. 3. Seviye kara iksir sondası 450 birim kara iksir depolayabilir. Bunun %75’i 337.5 birim yapar. Yani 8. Seviye bir köyden elde edebileceğiniz kara iksirin üst sınırı 2337.5 birimdir.

9.Seviye köy binası: Altın/iksir depose sayısı 4’dür ve toplam depolama alanı 8M’dur. En çok 6 tane altın/iksir toplayıcısı kurabilirsiniz ve son seviyeye kadar yükseltebilirsiniz. Altın/iksir miktarınız 2917k’dan büyük ve tüm toplayıcılarınız tam dolu ise kaybedeceğiniz miktar 350k+450k=801k ’dır. Bu seviyede kaybedeceğiniz kara iksirin üst sınırı 2500 ’dür. En çok 2 tane kara iksir sondası kurabilirsiniz ve bu sondaların üst seviyesi 6’dır. Her bir sonda 1600 birim kara iksir tutabilir. Sondalardan alınabilecek ganimet miktarı 2400 kara iksirdir. Toplamda 9. Seviye bir köyden en çok 4900 birim kara iksir çalabilirsiniz.

10.Seviye Köy Binası: Altın/iksir deposu sayısı 4’dür ve toplam depolama alanı 8M’dur. En çok 7 tane altın/iksir toplayıcısı kurabilirsiniz ve son seviyeye kadar yükseltebilirsiniz. Altın/iksir miktarınız 4M’dan büyük ve tüm toplayıcılarınız tam dolu ise kaybedeceğiniz miktar 400k+525k=926k ’dır. Yani her bir depodan 100k kaybedeceksiniz. Bu eskiden sabit ve 50k ile sınırlıydı. Bu seviyede depodan kaybedeceğiniz kara iksirin üst sınırı 3000’dir ve toplamda 3 adet son seviye kara iksir sondası kurabilirsiniz. Sondalardan çalınabilecek kara iksir miktarı en çok 3600 olduğuna gore, toplamda 10 seviye bir köyden çalınabilecek kara iksir miktarı en çok 6600 birimdir.

0 yorum :

Yorum Gönder