Clash of Clans Bina Gelişimi

Etiketler: ,


Binaları geliştirmek köyün daha güvenli ve güçlü olmasını sağlar. Altın ve iksir şeklinde 2 temel malzemeden oluşan kaynaklar listesi mevcuttur. İksir veren ya da savunma silahı anlamına gelen binalar altın ile diğer binalar ise iksir ile yükseltilebilmektedir.
Aşağıda bir savunma ünitesi olan okçu binasını yükseltmekteyim. Her bina belli bir süre sonunda yükselmeyi tamamlar. Ancak premium kullanım dahilinde para ile satılan taşlarla binaları hemen bitirebilirsiniz. Alttaki örnekte 51 taş ile bina tamamlanabilmektedir.

Binaların yerleşimi

Binaların yerleşimi savunma açısından çok önemlidir. Binalarınızı öyle bir yerleştirmelisiniz ki size saldıracak kişiler sizin belirlediğiniz yere çıkarma yapmalılar ve belirli askeri üniteler tarafından saldırıya tabi tutulmalılar.
Aşağıdaki resimde oluşturmuş olduğum köyün stratejik analizini paylaşacağım.
Resimde görülen silik çemberler resim düzenleme programı ile savunma silahlarının menzillerini belirttiğim bir eklemedir. Görüldüğü gibi depoları ve savunma silahlarını belediye binası ile birlikte sur ardına konumlandırmış durumdayım. Böylece duvarları aşmak için saldıran kişilerin askerleri duvarlara yapacakları saldırılar sırasında neredeyse 2 ya da 3 savunma biriminin saldırısına tabi konumda olacaktır. Bunun yanı sıra belediye binasını yıkmak savaşın yarısını kazanmak anlamına da gelmektedir. Belediye binası en güvenli alana konumlandırılmalıdır.
Yukarıdaki resimde mezar taşları ise köye yapılan saldırıda yok edilen düşman askerlerine aittir.

Asker basmak ve yükseltmek

Askeri olarak birimler saldırı özelliklerine göre yaratılmış durumdalar.
Barbar:
Hedefi köy saldırı yediğinde ortaya çıkıp saldıranlara kılıçla saldırmaktır. Saldırıda ise karşı köyün savunma askerler varsa onlarla ilk savaşır ondan sonra ise savunma binalarını hedef alır.

Okçu:
Saldırıda bırakıldığı yerde en yakın hedeflere saldırır.


Goblin:
Benim favori askeri birimimdir. Saldırıda bırakıldığı yerde kaynakları hedef alır. Depo ve kaynak çıkarıcı binaları hedefleyerek kaynakları çalar. Genelde 120 tane basarım bu birimle sadece saldırırım. Saldırdığım köylerde kaynakların %90′ını ele geçiririm. Bu birim kaynaklar bitene kadar savunma binalarını hedef almaz ve açık hedef konumundadır. Savaş bitene kadar ölürler zamanla. Bu şekil saldırıda savaş kaybedilse de hedeflenen başarılır yani rakibin kaynakları almış olursunuz.
Dev:
Savunma binalarını hedef alır. Çok yararlı bir askeri birimdir.


Duvar yıkıcı:
Bu birimle savunma surlarını bomba ile patlatıp yıkabilirsiniz.


Balon:
Savunma birimlerine yukarıdan bomba atar ve alan hasarı yaratır.


Sihirbaz:
Barbar ile aynı karakteristiğe ve aynı hedef anlayışına sahip olmakla beraber çok güçlü bir birimdir. Çok tercih edilir yüksek kademelerde.

Şifacı:
Zarar görmüş askerleri iyileştirmede görevlidir.


Ejderha:
Çok güçlü hasar kabiliyetine sahiptir. Öncelikle savunmadaki askeri birimleri sonra da savunma  binalarını hedef alır.

Pekka:
Ejderha ile aynı yorumu yapabilirim bu birim için de.


Klandan destek almak

Oyunda klan kalesi başta yıkılmış şekilde bulunmaktadır. Klan kalesini tamir eden herkes klanlara girme hakkı kazanır. Klanlara girdikten sonra klandan asker talep edilebilmektedir. Diğer oyuncular asker bağışlar ve klan seviyesine göre fazla asker alabilirsiniz. Savaşlarda klandan gelen askerleri de kullanabilirsiniz.

Köy savunma planlaması

Köy savunmasında binaların yerleşimi kadar savunma amaçlı bulunan bombaların yerleşimi de önemlidir.
Hangi noktada düşmanın çıkartma yapacağını tahmin edip ona göre bomba, yaylı tuzak ve dev bomba yerleştirebilirsiniz.
Yaylı tuzak tek hedefi yok ederken bomba ise alan tesiri yapmaktadır.

Kalkan

Kalkan kaybedilen savunma savaşı sonucunda devreye girer ve belirli bir süre siz başkasına saldırmadıkça saldırı almamanızı sağlar.
Kalkan aynı zamanda para ile de satın alınabilmektedir.

Hazine

Para ile satılan içeriklerle devam ediyoruz. Bir çok faydası bulunan dolar karşılığı temin edilen içerikler.

Örnek Savaş



Bu oyunun iTunes sayfasına gitmek için: http://itunes.apple.com/us/app/clash-of-clans/id529479190?mt=8

1 yorum :

  1. Unknown dedi ki... :

    Koyu savunmaları için barbar egitmelimiyiz yoksa otomatik mi

Yorum Gönder